Mavikolle mittava sopimus

7.6.2016

Mavikolle mittava sopimus

Maviko ja Vaasan Sähköverkko sopivat huhtikuun lopussa laajasta avaimet käteen sopimuksesta. Maviko toteuttaa Vaasan alueella kuuden sähköaseman maasulkuvirran kompensoinnit Vaasan sähköverkolle.

Projekti on mahtava juttu Mavikolle, projektipäällikkönä toimiva Jommi Tervo kertoo. Mavikolle tämän projektin toteuttaminen on kunnia asia, koska Maviko on lähtöjään Vaasasta. Lisäksi tässä tapauksessa projektiin investoitu pääoma pysyy Pohjanmaalla.

Projekti on hyvin monipuolinen; se sisältää uusien kompensointilaitteistojen suunnittelun, asennuksen ja käyttöönoton lisäksi mm. vanhojen laitteistojen ja rakenteiden purkutöitä sekä 20kV kojeistokennojen katkaisijakalustuksia kennoterminaaleineen. Kyseessä on siis todellinen avaimet käteen sopimus Mavikon ja Vaasan sähköverkon välillä.

Olemme tottuneet toteuttamaan vastaavantyyppisiä projekteja maasulkuvirran kompensointilaitteistojen hankintojen tai niiden muutostöiden yhteydessä, Tervo jatkaa.

Taloudellisesta näkökulmasta projekti kasvattaa kuluvan vuoden liikevaihtoa ja vahvistaa Mavikon hyviä tulevaisuudennäkymiä. Aikomuksena onkin kasvattaa henkilöstämme, sillä uusia tekijöitä tarvitaan lisää tähän ja muihin uusiin projekteihin, Tervo kommentoi.

Projektin lopputuloksia päästään todistamaan nopeasti, sillä koko projektin on sovittu olevan valmis jo kuluvan vuoden aikana.