Maviko Oy on nyt Ensto Maviko Oy

30.11.2023

Maviko Oy on nyt Ensto Maviko Oy

Suomalainen Ensto-konserni vahvisti osaamistaan sähkönjakeluliiketoiminnassa ostamalla enemmistöosuuden Maviko Oy:stä kesäkuussa 2023 ja lokakuussa Maviko Oy:stä tuli virallisesti Ensto Maviko Oy. Yritysosto tukee Enston kasvustrategiaa ja vahvistaa Enston asemaa jakeluverkoille suunnattujen älyteknologiaratkaisujen toimittajana ja asiantuntijana.

Ensto-konsernin toimitusjohtaja Markku Moilanen toivottaa Mavikon henkilöstön ja huippuluokan osaamisen ja teknologian tervetulleiksi osaksi Enstoa. Mavikon kautta Ensto saa asiantuntemusta sähköverkkoyhtiöiden tarpeista, jakeluverkon vaatimuksista sekä erityisesti kompensoitujen jakeluverkkojen suunnittelusta, suojauksesta ja luotettavuudesta. Tämä auttaa ymmärtämään paremmin sähköverkkoyhtiöiden päivittäisiä haasteita ja kehittämään niihin räätälöityjä ratkaisuja.

“Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme yhdistää voimamme Enston kanssa, jonka aktiivinen ja johdonmukainen strategia keskittyä sähkönjakeluliiketoimintaan sopii täydellisesti Ensto Mavikon tavoitteisiin. Enston kansainväliset markkinat, myyntiverkosto ja tukitoiminnot mahdollistavat kasvumme ja kansainvälisen laajentumisemme erityisesti lähimaissa. Yhdistämällä osaamisemme ja tuotteemme voimme tarjota asiakkaillemme kattavampia ratkaisuja”, sanoo Kimmo Autio, Ensto Mavikon toimitusjohtaja ja toinen omistaja.

Ensto Mavikon tuotteet ja ratkaisut ja niiden päivitykset löytyvät edelleen Ensto Mavikon sivuilta, mutta tullaan myymään Ensto-brändin alla. Tuotteet ja ratkaisut viedään vaiheittain osaksi Enston web-sivujen valikoimaa. Vieraile Enston sivuilla täällä.

Ensto Mavikon tuotteiden ja ratkaisujen myynti jatkuu tuttujen myyntihenkilöiden kautta ja tuotanto säilyy Vaasassa. Myös asennukset huolehditaan totutusti Ensto Mavikosta käsin.

Ensto Maviko yhteystiedot.

Lisätietoja: Kimmo Autio, toimitusjohtaja, Ensto Maviko Oy

Ensto Oy

Ensto on kansainvälinen ja kasvuhakuinen perheyritys ja teknologiayhtiö, joka kehittää älykkäitä ratkaisuja sähkönjakeluverkkoihin. Jo 65 vuoden ajan olemme omistautuneet sähkölle pitkäjänteisesti ja ihmisläheisesti. Tavoitteemme on tulla johtavaksi asiantuntijaksi sähköverkkoyhtiöille ja auttaa heitä menestymään ja rakentamaan kestävämpää huomista.

Tarjoamme innovatiivisia ja luotettavia, pitkän elinkaaren omaavia ilmajohto- ja maakaapeliverkko-, automaatio- ja ohjausratkaisuja sekä sähköasemia sähkönjakeluverkkoihin. Oma tuotekehitys, laboratorio ja maailmanluokan valmistus mahdollistavat asiantuntemuksemme, jatkuvan kehityksen ja sähköverkkoyhtiöiden palvelemisen yksilötasolla.

Ensto työllistää tällä hetkellä yhteensä 900 työntekijää 18 maassa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Liikevaihtomme vuonna 2022 oli 170 miljoonaa euroa. Meitä kaikkia yhdistää yhteinen tavoite: haluamme tehdä elämästä parempaa sähkön avulla. Vastuullisesti.