Maviko ja Helen mittavaan yhteistyöhön

24.9.2015

Maviko ja Helen mittavaan yhteistyöhön

Maviko on solminut mittavan sopimuksen Helen Sähköverkko Oy:n kanssa maasulkuvirran kompensointilaitteiden toimituksista useille sähköasemille vuosien 2016 – 2018 aikana. ”Olemme Mavikolla erittäin tyytyväisiä toteutuneeseen kauppaan!” Mavikon toimitusjohtaja Kimmo Autio kommentoi.

Helen Sähköverkko Oy:n tavoitteena on, että kompensoiduilla sähköasemilla kaksi kolmesta maasulkutilanteesta voidaan selvittää ilman käyttökeskeytyksiä. Kompensointi vähentää myös muita verkkoon aiheutuvia maasulkurasituksia.

”Meillä on hanke, jossa tavoitteena on muuttaa kaikkien 20 kV sähköasemien maadoitustapa maasta erotetusta kompensoiduksi, keskitettyä kompensointiratkaisua käyttäen” kertoo Helenin järjestelmäpäällikkö Mika Loukkalahti.

Loukkalahti painottaa, että myös vikoja ennakoivan teknologian mahdolliset hyödyt kiinnostavat. ”Kun tultiin hankkeen puoliväliin, tehtiin markkinakatsaus uudestaan ja päädyttiin Mavikon tarjoamaan ratkaisuun.”

Kimmo Autio tarkentaa, että toimitus sisältää erittäin pitkälle kehitetyn keskitetyn maasulkusuojan EFD500:n, jonka ansiosta verkosta saadaan tarkkaa mittaustietoa. ”Tarkka mittaustieto ja keskitetty laitteisto varmistaa selektiivisen suojauksen erityyppisissä maasulkuvioissa. Tarkkaa mittaustietoa voidaan hyödyntää myös kunnonvalvonnan apuvälineenä. Laitteisto antaa hyvissä ajoin selektiivisen hälytyksen kehittyvistä maasulkuvioista.” Autio kertoo.

”Mavikon tarjoamien kompensointilaitteistojen laatu, kohtuullinen hinta ja kotimainen kokenut toimitusorganisaatio takaavat onnistuneen toimituksen. Maadoitustavan muuttaminen siihen liittyvine maasulkukokeineen on silti aina haastava tehtävä, oli toimijana kuka tahansa” Loukkalahti tiivistää.

Mavikolla projektin toteuttamisesta ollaan syystäkin innoissaan. ”Meillä on kokenut asennustiimi, joka suorittaa kohteissa asennukset ”avaimet käteen” -projekteina. Asennuskohteet ovat sijaintinsa ja kelojen suurten kokojen vuoksi haasteellisia ja vaatii tarkkaa ennakkosuunnittelua” Autio kertoo.