Älymuuntamo

Täysin kotimainen ja teknisesti ylivoimainen muuntamo kokonaisvaltaisella palvelulla suunnittelusta maastossa tehtäviin ensiökokeisiin saakka.

Sähkön jakeluverkon käytettävyysvaatimukset kasvavat jatkuvasti. Sähkökatkojen maksimiajat on kirjattu sähkömarkkinalakiin ja sähkökatkot ovat yhtiöille entistä kalliimpia. Sähköverkkojen älykkyyttä, etäkäyttöominaisuuksia ja suojausta on kannattavaa lisätä. Automaatiolla, etäkäytöllä ja lisäsuojauksella keskeytysaikoja on mahdollista lyhentää, sekä rajata keskeytyksien vaikutusaluetta merkittävästi. Nykyaikaisilla suojalaitteilla pystytään lisäksi ennakoimaan verkossa kehittyviä vikoja. Mavikon Älymuuntamo tarjoaa tähän markkinoiden parhaan ratkaisun.

Kahdeksan syytä valita Mavikon Älymuuntamo

 1. Turvallisuus
 2. Muuntamot avaimet käteen toimituksena
 3. Testauskärryllä maastossa tehtävät ensiökokeet
 4. Yleissopiva tuotealusta, markkinoiden uusin tekniikka
 5. Tuotetuki yhdestä paikasta
 6. Suomen olosuhteisiin valmistettu
 7. Yhdistelmälaitteen avulla kaapeloinnin sivuvaikutukset kuriin
 8. Yhteisrakentamiseen ylivoimainen tuote

1. Turvallisuus

Älymuuntamon suunnittelussa on kiinnitetty eritystä huomiota muuntamon turvallisuuteen. Muuntamo on varustettu valokaaripaineenpurkauskanavalla, joka purkaa vikapaineen hallitusti katon kautta taivaalle. Hallittu paineen purkaus vähentää muuntamolle syntyviä vaurioita, eikä mahdollinen valokaari aiheuta vaaraa käyttäjille tai ympäristölle. Muuntamoon on suoritettu valokaarisuojausluokituksen IAC-A ja IAC-B vaatimat testit. IAC-A takaa käyttöhenkilöiden turvallisuuden ja IAC-B varmistaa ympäristön turvallisuuden valokaaritilanteessa. Muuntamo sisältää kattavan lukitusten- ja kulunvalvonnan, sekä indikoinnin käytönvalvontaan.

2. Muuntamot avaimet käteen toimituksena

Mavikolla on vahva osaaminen sähköverkossa käytettävistä suojalaitteista, niiden konfiguroinnista ja koestamisesta. Muuntamot voidaan konfiguroida ja testata valmiiksi tehtaalla asiakkaan käytönvalvontaan asti. Tarvittaessa valmistamme asiakaskohtaisen räätälöidyn muuntamokonseptin.

3. Testauskärryllä maastossa tehtävät ensiökokeet

Maviko tarjoaa osana älymuuntamokonseptia testauskärryllä maastossa tehtäviä ensiökokeita Kärryllä saadaan hallitusti ja turvallisesti simuloitua todellista vikaa vastaava tilanne verkossa, jolla varmistetaan muuntamoautomaation oikea toiminta. Testauskärry mahdollistaa kokeiden tekemisen jakeluverkossa ilman käyttökeskeytyksiä.

4. Yleissopiva tuotealusta, markkinoiden uusin tekniikka

Maviko on muuntamo toimittajana täysin riippumaton. Riippumattomuus mahdollistaa sen, että eri valmistajien uusimmat huipputuotteet ovat vapaasti valittavissa muuntamoon.

5. Tuotetuki yhdestä paikasta

Maviko tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaista palvelua. Osana tätä palvelua on kattava muuntamoiden tuotetuki, jonka avulla saat kaiken aina varaosista, konfiguraatio muutoksiin ja ensiötestauksiin yhdestä paikasta.

6. Suomen olosuhteisiin valmistettu

Muuntamossamme on erillinen lämpöeristetty ja IP55- luokiteltu tila esimerkiksi kaukokäyttölaitteille, suojareleille ja akustolle. Tällä varmistetaan laitteiden luotettava toiminta Suomen haastavissa ilmasto-olosuhteissa. Mittareille on M2 alustat sekä lämpimässä että kylmässä tilassa.

7. Yhdistelmälaitteen avulla kaapeloinnin sivuvaikutukset kuriin

Maasulkuvirrat kasvavat nopeasti kaapeloinnin myötä. Jakelumuuntajan paikalle voimme tarjota laadukasta yhdistelmälaitettamme, jossa on jakelumuuntajakäämityksen lisäksi maasulkuvirran ja / tai loistehon kompensointikäämitys. Konfiguroimme yhdistelmälaitteen asiakkaalle valmiiksi.

8. Yhteisrakentamiseen ylivoimainen tuote

Mavikon Älymuuntamoon on saatavilla tele- tai kuitulaitteita varten täysin erillinen laitetila. Laitetila mahdollistaa kustannuksien jakamisen yhteisrakentamishankkeissa.

Tekniset tiedot

 • Standardit SFS EN 62271-202 ja SFS EN 61439-5
 • Ulkoa hoidettava
 • SJ-kojeistona tehdasvalmisteinen, lähes huoltovapaa rengassyöttökojeisto
 • Max 1000kVA muuntajalle
 • 1600A PJ-kiskosto
 • Valokaarikoestettu 20 kA, 1s IAC-AB
 • Kotelointiluokka IP23D/IP55