Älymuuntamo i1000 – Enemmän kuin muuntamo

Täysin kotimainen ja teknisesti ylivoimainen muuntamo halutessasi kokonaisvaltaisella palvelulla suunnittelusta maastossa tehtäviin ensiökokeisiin saakka. Saatavilla myös ilman muuntajatilaa pelkkänä katkaisija- ja erotinasemana.

Maviko Oy:n muuntamoiden ja laitesuojien valmistus on ISO 9001 ja ISO 14001 sertifioitu.

Sähkön jakeluverkon käytettävyysvaatimukset kasvavat jatkuvasti. Sähkökatkojen maksimiajat on kirjattu sähkömarkkinalakiin ja sähkökatkot ovat yhtiöille entistä kalliimpia. Sähköverkkojen älykkyyttä, etäkäyttöominaisuuksia ja suojausta on kannattavaa lisätä. Automaatiolla, etäkäytöllä ja lisäsuojauksella keskeytysaikoja on mahdollista lyhentää, sekä rajata keskeytyksien vaikutusaluetta merkittävästi. Nykyaikaisilla suojalaitteilla pystytään lisäksi ennakoimaan verkossa kehittyviä vikoja. Mavikon Älymuuntamo tarjoaa tähän markkinoiden parhaan ratkaisun.

Kahdeksan syytä valita Mavikon Älymuuntamo

 1. Turvallisuus
 2. Muuntamot avaimet käteen toimituksena
 3. Testauskärryllä maastossa tehtävät ensiökokeet
 4. Yleissopiva tuotealusta, markkinoiden uusin tekniikka
 5. Tuotetuki yhdestä paikasta
 6. Suomen olosuhteisiin valmistettu
 7. Yhdistelmälaitteen avulla kaapeloinnin sivuvaikutukset kuriin
 8. Yhteisrakentamiseen ylivoimainen tuote

1. Turvallisuus

Älymuuntamon suunnittelussa on kiinnitetty eritystä huomiota muuntamon turvallisuuteen. Muuntamo on varustettu valokaaripaineenpurkauskanavalla, joka purkaa vikapaineen hallitusti katon kautta taivaalle. Hallittu paineen purkaus vähentää muuntamolle syntyviä vaurioita, eikä mahdollinen valokaari aiheuta vaaraa käyttäjille tai ympäristölle. Muuntamoon on suoritettu valokaarisuojausluokituksen IAC-A ja IAC-B vaatimat testit. IAC-A takaa käyttöhenkilöiden turvallisuuden ja IAC-B varmistaa ympäristön turvallisuuden valokaaritilanteessa. Muuntamo sisältää kattavan lukitusten- ja kulunvalvonnan, sekä indikoinnin käytönvalvontaan joka on osa nykyaikaista sähköverkkoa. Muuntamoissa käyttäjäturvallisuutta parantaa myös automaattinen led valaistus.

2. Muuntamot avaimet käteen toimituksena

Mavikolla on vahva osaaminen sähköverkossa käytettävistä suojalaitteista, niiden konfiguroinnista ja koestamisesta. Muuntamot voidaan konfiguroida ja testata valmiiksi tehtaalla asiakkaan käytönvalvontaan asti. Voimme konsultoida suojausasetteluiden määrittämisessä. Tarvittaessa valmistamme asiakaskohtaisen räätälöidyn muuntamokonseptin.

3. Testauskärryllä maastossa tehtävät ensiökokeet

Maviko tarjoaa osana älymuuntamokonseptia testauskärryllä maastossa tehtäviä ensiökokeita. Kärryllä saadaan hallitusti ja turvallisesti simuloitua todellista vikaa vastaava tilanne verkossa jolla testataan muuntamokonseptin oikea toiminta. Testauskärry mahdollistaa kokeiden tekemisen jakeluverkossa ilman käyttökeskeytyksiä.

4. Yleissopiva tuotealusta, markkinoiden uusin tekniikka

Maviko on muuntamo toimittajana täysin muista valmistajista riippumaton. Riippumattomuus mahdollistaa sen, että eri valmistajien uusimmat huipputuotteet ovat vapaasti valittavissa muuntamoon. Älymuuntamo pystyy liittymään mihin tahansa viestiliikenneverkkoon yleisimmillä protokollilla.

5. Tuotetuki yhdestä paikasta

Maviko tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaista palvelua. Osana tätä palvelua on halutessasi käytettävissä kattava muuntamoiden tuotetuki, jonka avulla saat kaiken aina varaosista konfiguraatio muutoksiin ja ensiötestauksiin saakka yhdestä paikasta.

6. Suomen olosuhteisiin valmistettu

Muuntamossamme on erillinen lämpöeristetty ja pölysuojattu IP55- luokiteltu tila esimerkiksi kaukokäyttölaitteille, suojareleille ja akustolle. Tällä varmistetaan laitteiden luotettava toiminta Suomen haastavissa ilmasto-olosuhteissa. Mittareille on useita M2 alustoja sekä lämpimässä että kylmässä tilassa.

7. Yhdistelmälaitteen avulla kaapeloinnin sivuvaikutukset kuriin

Maasulkuvirrat kasvavat nopeasti kaapeloinnin myötä. Jakelumuuntajan paikalle voimme tarjota laadukasta yhdistelmälaitettamme, jossa on jakelumuuntajakäämityksen lisäksi maasulkuvirran ja / tai loistehon kompensointikäämitys. Konfiguroimme yhdistelmälaitteen asiakkaalle valmiiksi.

8. Yhteisrakentamiseen ylivoimainen tuote

Mavikon Älymuuntamoon on saatavilla tele- tai kuitulaitteita varten täysin erillinen laitetila. Laitetila mahdollistaa kustannuksien jakamisen yhteisrakentamishankkeissa. Kuitukaapelit voivat tulla talon liittymiskaapelin mukana puistomuuntamoon asti ja haarautua vasta puistomuuntamon laitetilassa telelaitteille tarkoitettuun erilliseen lukittavaan tilaan.

 

Tekniset tiedot

 • Standardit SFS EN 62271-202 ja SFS EN 61439-5
 • Ulkoa hoidettava
 • SJ-kojeistona tehdasvalmisteinen, lähes huoltovapaa rengassyöttökojeisto
 • Max 1000kVA muuntajalle
 • 1600A PJ-kiskosto
 • Valokaarikoestettu 20 kA, 1s IAC-AB
 • Kotelointiluokka IP23D/IP55

 

Älymuuntamoa on saatavilla eri kokoonpanoilla tarpeiden mukaan

 

 

Muuntamoomme on saatavilla myös kaapelointia helpottava kotelo, joka asennetaan muuntamon alle, lisätietoja:

Armi Oy kaapelointikotelot